jklkjlkjkhjk

Balonlu Ahşap Oyuncak Tekne Yapımı - DIY

Balonlu Ahşap Oyuncak Tekne Yapımı - DIY

Tekneler, çocuklar ve yetişkinler için özel bir nostaljik cazibeye sahiptir. Bizde bu nostaljik eğlenceye biraz bilimsellik ekleyerek balonla çalışan minik hoş bir oyuncak tekne yapmayı planladık. Böylece size de fikir vermesi açısından bu sevimli teknelerin nasıl yapılacağını sizlerle paylaşıyoruz.


İster sizler oynayın, isterseniz çocuklarınız için bu balonla çalışan tekneleri yapın ya da bahçenizdeki süs havuzlarınıza dekoratif amaç yerleştirin,  görsel olarak oldukça sevimliler.

Ayrıca balonla hareket eden bu teknelerin mekanik yapısını incelemek banyo yaparken çocuklarınıza oldukça eğlenceli ve ilginç gelecek. Teknemiz güzel bir oyuncak olmasının yanında basınçlı havayla hareket ettiğinden aynı zamanda deneysel bir boyuta da sahiptir.

Artık oyuncak gemimizi inşa etmeye başlayabiliriz.


Malzemeler

  • Ağaç: Yapacagınız teknenin boyutuna göre kendiniz seçebilirsiniz. 
  • Ahşap Dübel: Teknemizin bacası için
  • 0,5 cm Çaplı Bakır Boru:  (isteğe bağlı)
  • Ahşap Tutkalı
  • Vernik

Balonla Çalışan Tekne Nasıl Yapılır?


1. İlk adımımızı isteğe bağlı olarak gerçekleştirebilirsiniz. Teknenin tabanını iki kat ahşaptan birbirine yapıştırarak elde ettik; 1,5 cm kalınlığında ve 0,5 cm kalınlığında iki farklı ağaç kullanarak oluşturduk.″ Ahşap parçalarını ahşap tutkalı kullanarak yapıştırdık. Daha sonra oluşturduğunuz gövde modelini ahşap üzerine koyarak çizin ve kesip yontma işlemine başlayın. Yontma işleminde maket bıçağı kullanabileceğiniz gibi çeşitli elektrikli el aletleri de kullanabilirsiniz. Geminizin hoş görünmesi için zımpara kullanarak tüm yüzeyleri pürüzsüz hale getirin.



2. Kabin desenini ahşap parçasında uygulayıp şekillendirdikten sonra, keserek kenarlarını pürüzsüz hale getirin. Ardından kabinin güvertede oturması ve yapıştırılması gereken yere yapıştırın. Üç ahşap katmanını birbirine yapıştırarak lamine etmek, teknenin işlevselliğine herhangi bir şey eklemez, bu nedenle daha basit bir tasarım yapmak istiyorsanız, teknenizi tek bir ahşaptan da üretebilirsiniz.



3. Bir sonraki adım, sıkıştırılmış havanın geçmesi için bir kanal oluşturmaktır. Bu sebeple teknenin üst kısmına balonun oturacağı içi delik bir ahşap parçası eklemelisiniz ve arka kısmına da bakır boruyu eklemelisiniz. Buradaki detay ise bu iki delikli kısım 90 derecelik bir açı ile birbirine denk gelmeli ve hava akışını sağlamak için delikleri birleşmelidir. Delme işlemini matkap yardımıyla yapabilirsiniz.
Arka kısımdan delerken dikkatli olun delik teknenin uç kısmından çıkmasın yoksa tekneniz haraket etmeyecektir.


4. Tekneniz bittikten sonra suya maruz kalacağından suya dayanıklı bir vernikle (yat verniği) vernikleyerek kullanabilrisiniz. Eğer verniğe sahip değilseniz ahşap koruyucu yağ da kullanabilirsiniz.


Ve tekneniz hazır haydi çocuklar banyoya...







resimkaynak:www.adventureinaboxcom




Önceki Yazı
« Prev Post
Sonraki Yazı
Next Post »